Den 11-08-2019 kl. 20:57

Nulløsning i første hjemmekamp

Avarta-Brønshøj 0-0
Tilskuere: 488

Avarta spillede søndag uafgjort hjemme mod Brønshøj i sæsonens første hjemmekamp i 2. division.

Dermed har Avarta to point efter de to første divisionskampe i denne sæson. Den første kamp i sidste weekend endte med 1-1 ude mod HIK.

Næste kamp spilles på fredag den 16. august ude mod FC Helsingør, og kampen begynder kl. 19.00.

Gevinst i pokalturneringen
I torsdags tog Avarta imod Skovshoved i 1. runde i Sydbank Pokalen. Hjemmeholdet vandt 4-2 efter scoringer af Mads Walter, Oliver Carrara, Mathias Cordua og Emil Wass.

195 personer overværede Avartas pokalsejr på Espelunden Stadion, og der er dermed avancement til næste runde for ”De grønne”.

Den 04-08-2019 kl. 10:00

Uafgjort i sæsonpremiere

Avarta fik ét point med hjem fra udekampen mod HIK.

HIK-Avarta 1-1 (0-0)
0-1 Mads Walter (’51)
1-1 Jakob Skovgaard (’87)
Tilskuere: 430

Avarta styrede mod sejren i sæsonpremieren i 2. sivision, men blot tre minutter før slutfløjt fik HIK alligevel udlignet til resultatet 1-1.

Kun cirka fem minutter inde i anden halvleg havde Mads Walter ellers bragt Avarta foran på kunstgræsbanen i Gentofte, da fik han sendt bolden ind fra distancen.

Føringen holdt således frem til de sidste minutter, hvor hjemmeholdet sørgede for ét point til hvert hold i den første kamp i sæsonen.

Avarta spiller næste kamp allerede på torsdag den 8. august, hvor det gælder en hjemmekamp mod Skovshoved i Sydbank Pokalens 1. runde. Kampen begynder kl. 18.00.

Den første hjemmekamp i 2. division er på søndag den 11. august, hvor Brønshøj kommer forbi Espelunden Stadion til kampstart kl. 13.00. 

Den 01-08-2019 kl. 22:15

Avarta er klar til ny sæson

På lørdag indleder Avarta den nye sæson i 2. division med en udekamp mod HIK.

Optakten til den nye sæson har budt på en række træningskampe hen over de seneste par uger. Avarta har overordnet set gjort et fint indtryk i opgørene.

Det er blandt andet blevet til sejre på 4-2 over Vanløse IF og 3-2 over Roskilde KFUM. Mens resultaterne ikke har været det vigtigste i kampene, har der derimod været mere fokus på at få truppen trimmet frem mod sæsonstart.

”Spillerne i truppen virker meget ærgerrige. I nogle af de træningskampe, vi har spillet, har ældste mand været 24 år. Det er lidt atypisk. Men nogle spillere har alligevel spillet over 100 divisionskampe, så der er også rutine,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen.

”Vi er kommet igennem de ting, vi skulle. Vi har fået aftalerne på plads om, hvordan vi vil presse og bygge spillet op. Vi har også brugt tid på at få det fysiske i orden. Spillerne har arbejdet, som de skulle. Der er ikke nogen, der har sprunget over, hvor gærdet er lavest. Det ser fint ud.”

Den første kamp i sæsonen bliver på lørdag den 3. august kl. 12.00 på udebane mod HIK i Gentofte. Det bliver dog ikke på et almindeligt græstæppe, spillerne skal jagte de første tre point på.

”HIK bliver en hård nød at knække på deres kunstgræsbane. De har også et ungt, spændende og dynamisk hold. Det er vi udmærket klar over. Det kan sagtens blive en stor opgave. Vi kender dem både spillestilsmæssigt og hver spiller individuelt. Vi skal nok være fornuftigt forberedt. Det er første kamp, så alt kan ske. Men vi kan vinde over dem,” lover Thomas Westh Hansen.

Svære første kampe
2. division er inddelt i to grupper, og Avarta er placeret i gruppe 1 med 11 andre hold. Puljen tæller svære modstandere som Brønshøj, Frem og nedrykkerne fra FC Helsingør.

”Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan kæmpe på højt niveau. Vi forventer, at der vil være nogle hold, der er dygtigere end os. Jeg ser Avarta som en del af et kæmpe midterfelt, der kan ryge i oprykningsspillet. Og hvis vi ikke præsterer, kan vi ryge i nedrykningsspillet,” fortæller Thomas Westh Hansen. De seks bedste hold går i oprykningsspillet til foråret 2020.

”Det bliver en utrolig svær start mod HIK, Brønshøj og Helsingør. Tre hold, der har et erklæret mål om at være med i oprykningsspillet til foråret.”

Avarta-træneren råder over cirka 18 spillere, der alle kan glide ind i startopstillingen fra sæsonstart. Nye ansigter i truppen er blandt andet forsvarsspilleren Steffen Andersen, mens Emil Bodholdt bliver et spændende bekendtskab i midterforsvaret. Bodholdt har spillet tre Superliga-kampe for Lyngby, og han er kendt som en dygtig midterstopper.

Torsdag den 8. august kl. 18.00 tager Avarta imod Skovshoved i 1. runde i Sydbank Pokalen. Herefter venter første hjemmekamp i 2. division den 11. august kl. 13.00 mod Brønshøj.

Den 24-06-2019 kl. 15:37

Avarta sikrer storsejr i sidste kamp

I sæsonens sidste kamp hentede Avarta en storsejr over jyske Kjellerup. Dermed vandt holdet de sidste fem kampe.

Avarta-Kjellerup 6-0 (2-0)
1-0 August Vitus (’23)
2-0 Christian Offenberg (39’)
3-0 Christian Offenberg (’51)
4-0 Jacob Albrechtsen (’65)
5-0 Oliver Carrara (’73)
6-0 Oliver Carrara (’77)
Tilskuere: 304

Tilskuere på Espelunden Stadion fik masser af mål lørdag eftermiddag, da Avarta og Kjellerup spillede sæsonens sidste kamp i nedrykningsspillet.

To mål i første halvleg blev fulgt op med fire scoringer i de sidste 45 minutter, og dermed vandt Avarta en storsejr foran eget publikum.

Christian Offenberg og anfører Jacob Albrechtsen spillede karrierens sidste kamp, og begge kom også på scoringstavlen. Offenberg lynede to gange.

Avarta sluttede dermed sæsonen med point i de sidste otte kampe, hvor de sidste fem alle endte med sejr. Målscoreren i de sidste fem kampe blev i alt 19-6 i Avartas favør, hvilket vidner om en stærk og effektiv afslutning på kvalifikationsspillet.

Det blev til tredjeplads i den 12 hold store pulje i kvalifikationsspillet. Nu går spillerne på sommerferie, og en ny sæson venter i begyndelsen af august.

Den 21-06-2019 kl. 00:16

Avarta tager afsked med tre profiler

Efter denne sæson må Avarta vinke farvel til tre spillere, der alle har betydet en del for holdet. To af dem deltager i sæsonafslutningen lørdag mod Kjellerup.

Det er med vemod, at Avarta må tage afsked med tre rutinerede spillere efter denne sæson, der slutter på hjemmebane lørdag med kampen kl. 14.00 mod Kjellerup.

Anfører Jacob Albrechtsen, der har ledet holdet gennem flere år, har valgt at stoppe karrieren, da han skal være far og samtidig ikke kan få fodbolden til at passe med sit arbejde.

”Han har været en god spiller for Avarta. Altid stabil. Han bliver et stort savn,” siger Avarta-sportschef Per Thomsen om den 29-årige afgående forsvars-general.

Denne sæsons Avarta-topscorer, 31-årige Christian Offenberg, har ligeledes valgt at stoppe sin aktive fodboldkarriere. Han skal have sit andet barn og har også svært ved at få fodbolden til at passe sammen med sit arbejde.

”Det er en landsholdsspiller, der siger farvel. Det er vi kede af, men vi har forståelse for hans familiemæssige årsager,” siger Per Thomsen.

Özdogan skifter klub
Den tredje og sidste Avarta-spiller, der siger farvel til den grønne trøje efter sæsonen, er den 29-årige midtbanespiller Saban Özdogan. Han har valgt at fortsætte sin karriere som spillende assistenttræner i Ishøj i næste sæson.

”Vi er meget kede af at miste ham. Han har været arkitekten på banen gennem den optur, vi har haft i de sidste syv kampe. Det vil jeg gerne rose ham for. Han er en god vejleder for de unge spillere,” lyder de pæne ord fra Per Thomsen.

Jacob Albrechtsen og Christian Offenberg er begge med i lørdagens trup til sæsonafslutningen mod Kjellerup og vil blive hyldet på banen inden opgøret. Saban Özdogan har desværre måtte melde afbud til kampen.

Den 20-06-2019 kl. 23:49

Sæsonens sidste kamp i Espelunden

Avarta spiller lørdag sæsonens definitivt sidste kamp på Espelunden Stadion, hvor jyske Kjellerup lægger vejen forbi. Avarta kan slutte på tredjepladsen i kvalifikationsspillet.

En lang sæson slutter lørdag eftermiddag, når Avarta og Kjellerup har udkæmpet det sidste slag på grønsværen.

Avarta er før kampen sikret forbliven i 2. division, mens Kjellerup med garanti rykker ned. ”De Grønne” kan med en sejr slutte sæsonen på tredjepladsen, hvis Slagelse samtidig taber til FC Sydvest, men sæsonen kan også ende med en femteplads. Sidste kamp i denne sæson handler altså for Avartas vedkommende om en ærefuld placering i toppen af kvalifikationsspillet.

De sidste fire kampe er endt med sejr til Avarta, der således ruller på en stime af point. Og holdet går efter at udvide sejrsrækken mod Kjellerup.

”Jeg vil have den femte sejr i træk. Det har jeg kun prøvet én gang før som træner, og det var også i Avarta. Kommer vi med en sommerferieindstilling og er på 60 procent, så kan vi få en ubehagelig dag på kontoret. Men det kan også gå den anden vej. Muligheden for sejr er der,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen.

”Det er super flot med fire sejre på stribe. Rigtig flot at have hentet 17 point i de sidste syv kampe. Jeg kan kun klappe af spillerne. Det er stærkt af dem. Jeg vil også gerne slutte sæsonen ordentligt af. Mange husker den sidste kamp i sæsonen, og den skal huskes for noget ordentligt.”

Hylder landsholdsspiller i pausen
Avarta har før kampen mod Kjellerup scoret 48 mål, mens holdet har lukket 45 mål ind. Hillerød har scoret ét mål mere end Avarta og er topscorer på den konto i denne sæson blandt de 12 hold i kvalifikationsspillet.

Kampen mellem Avarta og Kjellerup begynder lørdag kl. 14.00 på Espelunden Stadion. I pausen af kampen vil Avarta hylde en tidligere Avarta-spiller, der har fået fin succes i det store udland.

”Vi har en overraskelse til publikum i pausen. Avarta vil gerne hylde en nuværende landsholdsspiller og tidligere Avarta-spiller, der er kommet op på øverste hylde i international fodbold. Han vandt den spanske pokalturnering i år, og vi vil gerne overrække blomster og en vase på plænen mellem de to halvlege,” siger Avarta-sportschef Per Thomsen.

Også inden kampen vil der være hyldest til en spiller. Mathias Cordua vil modtage blomster for at have spillet sin kamp nummer 100 for Avartas førstehold.

Den 16-06-2019 kl. 15:11

Fjerde sejr på stribe

Avarta hentede tre point lørdag eftermiddag hos fynske Tarup-Paarup i næstsidste kamp i kvalifikationsspillet.

Tarup-Paarup-Avarta 2-3 (0-1)
0-1 Mads Walter (’28)
1-1 Rasmus Nørgaard (’57)
2-1 Rasmus Nørgaard (’59)
2-2 Emil Wass (’90)
2-3 Jonas Hemmingshøj (’90)
Tilskuere: Ukendt

Inden opgøret var Avarta sikre på overlevelse i 2. division efter sejren i mandags over Marienlyst, mens Tarup-Paarup havde brug for en sejr for at sikre sin fortsatte eksistens i Danmarks tredjebedste række.

Avarta kom foran, inden hjemmeholdet med to scoringer bragte sig i front inden for første kvarter i anden halvleg. Men med to stærke scoringer til allersidst - i dommerens tillægstid - sikrede ”De Grønne” tre point hos den fynske klub.

Med sejren rykkede Avarta op på rækkens tredjeplads inden sidste spillerunde i næste weekend. Tarup-Paarup kan ikke længere rykke over nedrykningsstregen.

Avarta har dermed vundet fire kampe i træk i kvalifikationsspillet og har en samlet målscore på pæne 13-6 i disse kampe. Det er blevet til point i syv kampe i streg.

Den sidste kamp for Avartas vedkommende i denne sæson spilles på lørdag den 22. juni, når jyske Kjellerup kommer på besøg på Espelunden Stadion. Kampstart er kl. 14.00. Kjellerup er på forhånd dømt til at måtte forlade 2. division, da holdet ligger hele 15 point under nedrykningsstregen.

Topscorer i denne sæson for Avarta bliver Christian Offenberg, da han har scoret 15 mål inden sidste kamp. På andenpladsen er Oliver Carrara med syv mål, mens Jonas Hemmingshøj følger efter med seks scoringer.

Den 11-06-2019 kl. 18:33

Avarta sikrer overlevelse i 2. division

Marienlyst blev mandag sendt hjem fra Espelunden med et nederlag, og det betød, at Avarta sikrede sig endnu en sæson i 2. division.

Avarta-Marienlyst 3-0 (2-0)
1-0 Mads Walter (’22)
2-0 August Vitus (’34)
3-0 Jonas Hemmingshøj (’48)
Tilskuere: 334

2. pinsedag tog Avarta imod Marienlyst i en kamp, hvor hjemmeholdet havde brug for alle tre point i nedrykningsspillet i 2. division.

Avarta scorede tre gange og vandt sikkert over gæsterne. Med sejren sikrede Avarta sig dermed overlevelse i Danmarks tredjebedste række, hvilket gav stor glæde på holdet.

”Det var skønt at sikre overlevelse. Nu er der sat en tyk streg under, at vi også spiller 2. division næste sæson. Jeg kunne se på spillerne, at de var rigtig glade – ligesom jeg selv var,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen og fortæller om mandagens sejr.

”Hvis vi er heldige og dygtige kan vi slutte som nummer tre i rækken. Det vil betyde meget for klubben med top-4 – og på tredjepladsen, hvis det er muligt.”

Avarta indtager rækkens fjerdeplads med 39 point, mens Slagelse er på tredjepladsen med to point flere. Næste kamp for ”De Grønne” er på lørdag den 15. juni, hvor holdet ude møder Tarup-Paarup, der frister en tilværelse under nedrykningsstregen.

”Det bliver utrolig svært mod Tarup-Paarup, fordi de spiller med livet som indsats i næste runde. De skal vinde over os for at have en chance for at overleve,” siger Thomas Westh Hansen.

Systemændring har hjulpet
De sidste seks Avarta-kampe er endt med fire sejre og to uafgjorte kampe, efter de tre første kampe i nedrykningsspillet endte med kun ét point samlet set.

”Vi har bevist, at vi er et godt hold, og vi har nogle gode individualister. Det har hjulpet os meget at gå over til 3-5-2 i stedet for 4-4-2. Det har givet os ro, og spillerne føler sig trygge i formationen og spillestilen,” siger Thomas Westh Hansen.

I Avarta er der en tradition om, at når holdet har vundet tre kampe i træk, uddeles en såkaldt ’3-kamps-pokal’ til den bedste spiller set over de tre kampe. Sejren over Marienlyst var Avartas tredje i streg i nedrykningsspillet, og pokalen tilfaldt Saban Özdogan. Sidste gang, pokalen blev uddelt, var for cirka to år siden og tilfaldt Christian Offenberg.

Den 02-06-2019 kl. 22:33

Avarta vinder målrig kamp

Lørdag eftermiddag vandt Avarta 5-3 ude mod Dalum, hvilket giver tiltrængt luft til nedrykningsstregen.

Dalum-Avarta 3-5 (1-2)
1-0 Philip Stoustrup (’12)
1-1 August Frandsen (’16)
1-2 Mads Walter (’40)
1-3 August Frandsen (’50)
2-3 Mads Raben (’70)
2-4 Jonas Hemmingshøj (’76)
3-4 Patrick Naundrup (’90)
3-5 Jonas Hemmingshøj (’90)
Tilskuere: 247

De to målmænd lukkede i alt otte mål ind i lørdagens kamp mellem Dalum og Avarta i kvalifikationsspillet i 2. division. Gæsterne stod for fem af scoringerne og løb dermed af sted med sejren.

Dalum scorede kampens første mål, men Avarta vendte stillingen før pausen og holdt føringen helt indtil sidste minut. August Frandsen og Jonas Hemmingshøj havde med hver to mål en afgørende rolle i de tre point.

”Det var flot og meget imponerende. Især når man tager i betragtning, at vi spillede uden Christian Offenberg og Jacob Albrechtsen, mens Emil Wass havde karantæne. Der var mange ændringer i opstillingen,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen.

”Vi kom hurtigt bagud på en opspilsfejl, hvor vi skød bolden lige ind i deres fødder, og de løb ned og scorede. Vi scorede herefter til 1-1 på et fint gennembrud og til 2-1 på en standardsituation.”

Begge hold scorede herefter to gange hver, inden Avarta – der var under pres – løb ned og scorede til slutresultatet 5-3.

”Tingene gik vores vej, og vi var også dygtige til at få Dalum vores vej. Meget stor jubel bagefter og meget glade spillere. Vi fik nok også endegyldigt lukket nedrykningsspøgelset,” siger Thomas Westh Hansen.

Hård kamp mod Marienlyst
Med sejren har Avarta otte point ned til nedrykningsstregen, og ”De Grønne” overhalede samtidig Dalum i tabellen. Avarta indtager femtepladsen, mens Dalum følger på næste plads.

Avarta spiller næste kamp i kvalifikationsspillet den 10. juni kl. 13 hjemme på Espelunden Stadion, hvor bundproppen Marienlyst kommer på besøg.

”Marienlyst er heller ikke et nemt hold. Det bliver også en hård nød at knække, men vi kan godt. Hvis det lykkes os at vinde, så kan vi begynde at jagte en placering,” siger Thomas Westh Hansen.

Der mangler tre runder i kvalifikationsspillet, og Avartas tre sidste modstandere i denne sæson er Dalum (hjemme), Tarup-Paarup (ude) og Kjellerup (hjemme). 

Den 26-05-2019 kl. 19:34

Vigtig sejr i Espelunden

Avarta vandt fredag 2-1 hjemme over Skovshoved efter to scoringer af Christian Offenberg.

Avarta-Skovshoved 2-1 (2-0)
1-0 Christian Offenberg (’8)
2-0 Christian Offenberg (’45) Straffe
2-1 Simon Bræmer (’54)
Rødt kort: Frederik Larsen, Skovshoved ('44)
Tilskuere: 210

Fredag aften vandt Avarta en smal sejr over Skovshoved efter en stærk første halvleg.

Kort inde i kampen bragte Christian Offenberg hjemmeholdet foran, og samme spiller øgede til 2-0 på straffespark lige før pausen, efter en Skovshoved-spiller var blevet udvist.

Simon Bræmer reducerede 10 minutter inde i anden halvleg, og herefter faldt der ikke flere scoringer i matchen.

”Sejren mod Skovshoved kom efter en fremragende arbejdsindsats og indstilling. Spillet var ikke særligt prangende, og specielt i anden halvleg var der plads til forbedringer. Heldigvis formåede vi at få tre point og har herved skaffet os et godt udgangspunkt til de sidste fire kampe,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen.

Med sejren har Avarta øget afstanden til nedrykningsstregen, så der nu er fem point ned. Avarta indtager sjettepladsen i 2. divisions kvalifikationsspil.

Avartas næste kamp er lørdag den 1. juni kl. 14.00, hvor holdet drager til Dalum for at møde rækkens nummer fem. Dalum har ét point mere end Avarta.

Forrige Næste

 

Besøgstæller

Besøg siden den: 09-07-2013
Total: 657706
Dagligt: 294

2 online