Den 21-06-2019 kl. 00:16

Avarta tager afsked med tre profiler

Efter denne sæson må Avarta vinke farvel til tre spillere, der alle har betydet en del for holdet. To af dem deltager i sæsonafslutningen lørdag mod Kjellerup.

Det er med vemod, at Avarta må tage afsked med tre rutinerede spillere efter denne sæson, der slutter på hjemmebane lørdag.

Anfører Jacob Albrechtsen, der har ledet holdet gennem flere år, har valgt at stoppe karrieren, da han skal være far og samtidig ikke kan få fodbolden til at passe med sit arbejde.

”Han har været en god spiller for Avarta. Altid stabil. Han bliver et stort savn,” siger Avarta-sportschef Per Thomsen om den 29-årige afgående forsvars-general.

Denne sæsons Avarta-topscorer, 31-årige Christian Offenberg, har ligeledes valgt at stoppe sin aktive fodboldkarriere. Han skal have sit andet barn og har også svært ved at få fodbolden til at passe sammen med sit arbejde.

”Det er en landsholdsspiller, der siger farvel. Det er vi kede af, men vi har forståelse for hans familiemæssige årsager,” siger Per Thomsen.

Özdogan 
Den tredje og sidste Avarta-spiller, der siger farvel til den grønne trøje efter sæsonen, er den 29-årige midtbanespiller Saban Özdogan. Han har valgt at fortsætte sin karriere som spillende assistenttræner i Ishøj i næste sæson.

”Vi er meget kede af at miste ham. Han har været arkitekten på banen gennem den optur, vi har haft i de sidste syv kampe. Det vil jeg gerne rose ham for. Han er en god vejleder for de unge spillere,” lyder de pæne ord fra Per Thomsen.

Jacob Albrechtsen og Christian Offenberg er begge med i lørdagens trup til sæsonafslutningen mod Kjellerup og vil blive hyldet på banen inden opgøret. Saban Özdogan har desværre måtte melde afbud til kampen.

Den 20-06-2019 kl. 23:49

Sæsonens sidste kamp i Espelunden

Avarta spiller lørdag sæsonens definitivt sidste kamp på Espelunden Stadion, hvor jyske Kjellerup lægger vejen forbi. Avarta kan slutte på tredjepladsen i kvalifikationsspillet.

En lang sæson slutter lørdag eftermiddag, når Avarta og Kjellerup har udkæmpet det sidste slag på grønsværen.

Avarta er før kampen sikret forbliven i 2. division, mens Kjellerup med garanti rykker ned. ”De Grønne” kan med en sejr slutte sæsonen på tredjepladsen, hvis Slagelse samtidig taber til FC Sydvest, men sæsonen kan også ende med en femteplads. Sidste kamp i denne sæson handler altså for Avartas vedkommende om en ærefuld placering i toppen af kvalifikationsspillet.

De sidste fire kampe er endt med sejr til Avarta, der således ruller på en stime af point. Og holdet går efter at udvide sejrsrækken mod Kjellerup.

”Jeg vil have den femte sejr i træk. Det har jeg kun prøvet én gang før som træner, og det var også i Avarta. Kommer vi med en sommerferieindstilling og er på 60 procent, så kan vi få en ubehagelig dag på kontoret. Men det kan også gå den anden vej. Muligheden for sejr er der,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen.

”Det er super flot med fire sejre på stribe. Rigtig flot at have hentet 17 point i de sidste syv kampe. Jeg kan kun klappe af spillerne. Det er stærkt af dem. Jeg vil også gerne slutte sæsonen ordentligt af. Mange husker den sidste kamp i sæsonen, og den skal huskes for noget ordentligt.”

Hylder landsholdsspiller i pausen
Avarta har før kampen mod Kjellerup scoret 48 mål, mens holdet har lukket 45 mål ind. Hillerød har scoret ét mål mere end Avarta og er topscorer på den konto i denne sæson blandt de 12 hold i kvalifikationsspillet.

Kampen mellem Avarta og Kjellerup begynder lørdag kl. 14.00 på Espelunden Stadion. I pausen af kampen vil Avarta hylde en tidligere Avarta-spiller, der har fået fin succes i det store udland.

”Vi har en overraskelse til publikum i pausen. Avarta vil gerne hylde en nuværende landsholdsspiller og tidligere Avarta-spiller, der er kommet op på øverste hylde i international fodbold. Han vandt den spanske pokalturnering i år, og vi vil gerne overrække blomster og en vase på plænen mellem de to halvlege,” siger Avarta-sportschef Per Thomsen.

Også inden kampen vil der være hyldest til en spiller. Mathias Cordua vil modtage blomster for at have spillet sin kamp nummer 100 for Avartas førstehold.

Den 16-06-2019 kl. 15:11

Fjerde sejr på stribe

Avarta hentede tre point lørdag eftermiddag hos fynske Tarup-Paarup i næstsidste kamp i kvalifikationsspillet.

Tarup-Paarup-Avarta 2-3 (0-1)
0-1 Mads Walter (’28)
1-1 Rasmus Nørgaard (’57)
2-1 Rasmus Nørgaard (’59)
2-2 Emil Wass (’90)
2-3 Jonas Hemmingshøj (’90)
Tilskuere: Ukendt

Inden opgøret var Avarta sikre på overlevelse i 2. division efter sejren i mandags over Marienlyst, mens Tarup-Paarup havde brug for en sejr for at sikre sin fortsatte eksistens i Danmarks tredjebedste række.

Avarta kom foran, inden hjemmeholdet med to scoringer bragte sig i front inden for første kvarter i anden halvleg. Men med to stærke scoringer til allersidst - i dommerens tillægstid - sikrede ”De Grønne” tre point hos den fynske klub.

Med sejren rykkede Avarta op på rækkens tredjeplads inden sidste spillerunde i næste weekend. Tarup-Paarup kan ikke længere rykke over nedrykningsstregen.

Avarta har dermed vundet fire kampe i træk i kvalifikationsspillet og har en samlet målscore på pæne 13-6 i disse kampe. Det er blevet til point i syv kampe i streg.

Den sidste kamp for Avartas vedkommende i denne sæson spilles på lørdag den 22. juni, når jyske Kjellerup kommer på besøg på Espelunden Stadion. Kampstart er kl. 14.00. Kjellerup er på forhånd dømt til at måtte forlade 2. division, da holdet ligger hele 15 point under nedrykningsstregen.

Topscorer i denne sæson for Avarta bliver Christian Offenberg, da han har scoret 15 mål inden sidste kamp. På andenpladsen er Oliver Carrara med syv mål, mens Jonas Hemmingshøj følger efter med seks scoringer.

Den 11-06-2019 kl. 18:33

Avarta sikrer overlevelse i 2. division

Marienlyst blev mandag sendt hjem fra Espelunden med et nederlag, og det betød, at Avarta sikrede sig endnu en sæson i 2. division.

Avarta-Marienlyst 3-0 (2-0)
1-0 Mads Walter (’22)
2-0 August Vitus (’34)
3-0 Jonas Hemmingshøj (’48)
Tilskuere: 334

2. pinsedag tog Avarta imod Marienlyst i en kamp, hvor hjemmeholdet havde brug for alle tre point i nedrykningsspillet i 2. division.

Avarta scorede tre gange og vandt sikkert over gæsterne. Med sejren sikrede Avarta sig dermed overlevelse i Danmarks tredjebedste række, hvilket gav stor glæde på holdet.

”Det var skønt at sikre overlevelse. Nu er der sat en tyk streg under, at vi også spiller 2. division næste sæson. Jeg kunne se på spillerne, at de var rigtig glade – ligesom jeg selv var,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen og fortæller om mandagens sejr.

”Hvis vi er heldige og dygtige kan vi slutte som nummer tre i rækken. Det vil betyde meget for klubben med top-4 – og på tredjepladsen, hvis det er muligt.”

Avarta indtager rækkens fjerdeplads med 39 point, mens Slagelse er på tredjepladsen med to point flere. Næste kamp for ”De Grønne” er på lørdag den 15. juni, hvor holdet ude møder Tarup-Paarup, der frister en tilværelse under nedrykningsstregen.

”Det bliver utrolig svært mod Tarup-Paarup, fordi de spiller med livet som indsats i næste runde. De skal vinde over os for at have en chance for at overleve,” siger Thomas Westh Hansen.

Systemændring har hjulpet
De sidste seks Avarta-kampe er endt med fire sejre og to uafgjorte kampe, efter de tre første kampe i nedrykningsspillet endte med kun ét point samlet set.

”Vi har bevist, at vi er et godt hold, og vi har nogle gode individualister. Det har hjulpet os meget at gå over til 3-5-2 i stedet for 4-4-2. Det har givet os ro, og spillerne føler sig trygge i formationen og spillestilen,” siger Thomas Westh Hansen.

I Avarta er der en tradition om, at når holdet har vundet tre kampe i træk, uddeles en såkaldt ’3-kamps-pokal’ til den bedste spiller set over de tre kampe. Sejren over Marienlyst var Avartas tredje i streg i nedrykningsspillet, og pokalen tilfaldt Saban Özdogan. Sidste gang, pokalen blev uddelt, var for cirka to år siden og tilfaldt Christian Offenberg.

Den 02-06-2019 kl. 22:33

Avarta vinder målrig kamp

Lørdag eftermiddag vandt Avarta 5-3 ude mod Dalum, hvilket giver tiltrængt luft til nedrykningsstregen.

Dalum-Avarta 3-5 (1-2)
1-0 Philip Stoustrup (’12)
1-1 August Frandsen (’16)
1-2 Mads Walter (’40)
1-3 August Frandsen (’50)
2-3 Mads Raben (’70)
2-4 Jonas Hemmingshøj (’76)
3-4 Patrick Naundrup (’90)
3-5 Jonas Hemmingshøj (’90)
Tilskuere: 247

De to målmænd lukkede i alt otte mål ind i lørdagens kamp mellem Dalum og Avarta i kvalifikationsspillet i 2. division. Gæsterne stod for fem af scoringerne og løb dermed af sted med sejren.

Dalum scorede kampens første mål, men Avarta vendte stillingen før pausen og holdt føringen helt indtil sidste minut. August Frandsen og Jonas Hemmingshøj havde med hver to mål en afgørende rolle i de tre point.

”Det var flot og meget imponerende. Især når man tager i betragtning, at vi spillede uden Christian Offenberg og Jacob Albrechtsen, mens Emil Wass havde karantæne. Der var mange ændringer i opstillingen,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen.

”Vi kom hurtigt bagud på en opspilsfejl, hvor vi skød bolden lige ind i deres fødder, og de løb ned og scorede. Vi scorede herefter til 1-1 på et fint gennembrud og til 2-1 på en standardsituation.”

Begge hold scorede herefter to gange hver, inden Avarta – der var under pres – løb ned og scorede til slutresultatet 5-3.

”Tingene gik vores vej, og vi var også dygtige til at få Dalum vores vej. Meget stor jubel bagefter og meget glade spillere. Vi fik nok også endegyldigt lukket nedrykningsspøgelset,” siger Thomas Westh Hansen.

Hård kamp mod Marienlyst
Med sejren har Avarta otte point ned til nedrykningsstregen, og ”De Grønne” overhalede samtidig Dalum i tabellen. Avarta indtager femtepladsen, mens Dalum følger på næste plads.

Avarta spiller næste kamp i kvalifikationsspillet den 10. juni kl. 13 hjemme på Espelunden Stadion, hvor bundproppen Marienlyst kommer på besøg.

”Marienlyst er heller ikke et nemt hold. Det bliver også en hård nød at knække, men vi kan godt. Hvis det lykkes os at vinde, så kan vi begynde at jagte en placering,” siger Thomas Westh Hansen.

Der mangler tre runder i kvalifikationsspillet, og Avartas tre sidste modstandere i denne sæson er Dalum (hjemme), Tarup-Paarup (ude) og Kjellerup (hjemme). 

Den 26-05-2019 kl. 19:34

Vigtig sejr i Espelunden

Avarta vandt fredag 2-1 hjemme over Skovshoved efter to scoringer af Christian Offenberg.

Avarta-Skovshoved 2-1 (2-0)
1-0 Christian Offenberg (’8)
2-0 Christian Offenberg (’45) Straffe
2-1 Simon Bræmer (’54)
Rødt kort: Frederik Larsen, Skovshoved ('44)
Tilskuere: 210

Fredag aften vandt Avarta en smal sejr over Skovshoved efter en stærk første halvleg.

Kort inde i kampen bragte Christian Offenberg hjemmeholdet foran, og samme spiller øgede til 2-0 på straffespark lige før pausen, efter en Skovshoved-spiller var blevet udvist.

Simon Bræmer reducerede 10 minutter inde i anden halvleg, og herefter faldt der ikke flere scoringer i matchen.

”Sejren mod Skovshoved kom efter en fremragende arbejdsindsats og indstilling. Spillet var ikke særligt prangende, og specielt i anden halvleg var der plads til forbedringer. Heldigvis formåede vi at få tre point og har herved skaffet os et godt udgangspunkt til de sidste fire kampe,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen.

Med sejren har Avarta øget afstanden til nedrykningsstregen, så der nu er fem point ned. Avarta indtager sjettepladsen i 2. divisions kvalifikationsspil.

Avartas næste kamp er lørdag den 1. juni kl. 14.00, hvor holdet drager til Dalum for at møde rækkens nummer fem. Dalum har ét point mere end Avarta.

Den 24-05-2019 kl. 13:39

Hjemmekamp fredag mod Skovshoved

Avarta tager fredag aften imod Skovshoved på Espelunden Stadion.

I onsdags spillede Avarta 0-0 ude mod Hillerød foran 147 tilskuere. Men selv om ”De Grønne” allerede har spillet én kamp i denne uge, er der ikke tid til at hvile.

Fredag aften - blot to dage efter sidste kamp - tager Avarta imod Skovshoved hjemme på eget græs. Skovshoved spillede senest i tirsdags, hvor holdet tabte hjemme 1-2 til Frem.

Avarta har 30 point på sjettepladsen i 2. divisions kvalifikationsspil, mens Skovshoved har ét point færre på ottendepladsen, der lige akkurat giver adgang til endnu en sæson i landets tredjebedste række. Skovshoved har tre point til nedrykningsstregen. Der resterer fem runder i gruppen.

Kampen mellem Avarta og Skovshoved på Espelunden Stadion begynder i dag – den 24. maj – kl. 19.00. 

Den 19-05-2019 kl. 22:43

Avarta hentede ét point i Slagelse

Søndag eftermiddag spillede Avarta 1-1 ude mod Slagelse efter at have ført ved pausen.

Slagelse-Avarta 1-1 (0-1)
0-1 Christian Offenberg (’37)
1-1 Rasmus Søe Andersen (’77)
Tilskuere: 434

Slagelse og Avarta delte i porten ved søndagens kamp i kvalifikationsspillet i 2. division.

Christian Offenberg åbnede scoringen efter 37 minutter, da han på fornem vis headede bolden ind i netmaskerne efter indlæg fra venstrekanten.

Med et lille kvarter igen af kampen udlignede hjemmeholdet til 1-1 ved Rasmus Søe Andersen. Han sendte bolden mod mål fra venstre side, og bolden blev rettet af og sejlede ind over Morten Bank i Avarta-målet.

Der blev ikke scoret yderligere, og kampen på Vestsjælland endte derfor med ét point til hvert hold.

”Vi spillede rigtig fint. Indsatsen var præcis, som den skal være. Vi lagde energi i det, og indstillingen var godkendt på alle parametre. Det var bare ærgerligt, Slagelse fik udlignet på et dumt mål. Jeg smiler med det ene øje, men er også lidt ærgerlig over ikke at få tre point med det andet øje,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen og fortsætter.

”Vi havde lidt problemer i det første kvarter, men det fik vi løst. Vi scorede et flot hovedstødsmål. Og vi havde også nogle gode muligheder for flere mål.”

Hård uge i vente
I sidste weekend vandt Avarta 2-0 hjemme over Vejgaard, og i denne weekend blev det altså til ét point. ”De Grønne” er dermed tilbage på sporet efter to nederlag i de første kampe i kvalifikationsspillet. Avarta står over for et hårdt program, når de i næste uge spiller to kampe på tre dage.

På onsdag gælder det en udekamp mod Hillerød kl. 19.00, og på fredag – den 24. maj – spiller Avarta hjemme mod Skovshoved kl. 19.00. Spillerne får således kun én dags hvile mellem de to kampe, og holdets massør får derfor nok at se til.

”Spillerne skal have masser af hvile og have ladet batterierne op. Vi skal blive ved med at bevare momentum. Det kan godt blive en hård omgang, men kan vi levere ligesom i dag, så kan det blive fint i de to kampe,” siger Thomas Westh Hansen.

Avarta ligger på sjettepladsen i kvalifikationsspillet og har tre point ned til nedrykningsstregen. Hillerød har 11 point flere end Avarta, og Skovshoved har – ligesom Avarta – 29 point. Der er hermed lagt op til spændende dueller i den kommende uge på grønsværen.

Den 13-05-2019 kl. 13:45

Sejr i Espelunden

Avarta kunne søndag gå fra banen som vinder i kampen mod Vejgaard, hvilket var første sejr i kvalifikationsspillet.

Avarta-Vejgaard 2-0 (0-0)
1-0 Thiago Pinto Borges (’46)
2-0 Thiago Pinto Borges (’57)
Tilskuere: 228

Der var glæde i Avarta-lejren, da holdet søndag eftermiddag tilkæmpede sig tre vigtige point mod jyske Vejgaard på Espelunden Stadion.

Sejren blev grundlagt i de 10 første minutter af anden halvleg, da Thiago Pinto Borges slog til med to scoringer og dermed sikrede alle tre point til ”De Grønne”. Avarta holdt modstanderen fra at score, hvilket er første gang siden oktober sidste år.

Med sejren er Avarta på sjettepladsen i kvalifikationsspillets gruppe i 2. division – kun ét point efter Vejgaard. Avarta har fået lidt luft ned til nedrykningsstregen, der er fem point væk. Efter én uafgjort og to nederlag i kvalifikationsspillet er holdet fra Espelunden dermed kommet tilbage på sporet.

Næste kamp er på søndag den 19. maj, hvor Avarta skal en tur til Slagelse. Her er der kampstart kl. 15.00. Slagelse har 39 point og indtager gruppens andenplads.

Den 05-05-2019 kl. 13:29

Sviende nederlag til Odder

Avarta var med i første halvleg, men herefter faldt holdet sammen og led et stort nederlag til jyske Odder.

Odder-Avarta 4-1 (1-1)
1-0 Jeppe Pedersen (’21)
1-1 Christian Offenberg (’27)
2-1 Nick Drachmann (’53)
3-1 Morten Thim Jensen (’65)
4-1 Morten Andersen (’78)
Tilskuere: 105

Det blev til et sviende nederlag lørdag eftermiddag ude til Odder, der hører lidt til syd for Aarhus.

Avarta var fint med i kampen i de første 45 minutter, men så begyndte spillerne at sjuske, og det kostede tre scoringer til hjemmeholdet i anden halvleg.

”Det var tæt i første halvleg, hvor vi havde et par muligheder for flere mål. Men i anden halvleg lavede vi nogle kæmpe koks på standardsituationer. Og så bliver det svært, når vi kommer bagud med to-tre mål,” siger Avarta-træner Thomas Westh Hansen, der ærgrer sig over flere specifikke situationer.

”Når man er under pres, så spiller man ikke en bold direkte ind i midten, så modstanderne kan løbe ned og score. Når der er hjørnespark, så er det krig, og man skal først på bolden.”

Rammer sjældent niveau
Odder er med sejren dermed kun tre point under Avarta i kvalifikationsspillet i 2. division, og det jyske hold er lige akkurat under nedrykningsstregen. Avarta er med andre ord kommet nærmere bunden. Selv om de tre første kampe i kvalifikationsspillet kun har budt på ét point – ude mod FC Sydvest – så har Avarta-træneren stadig tiltro til, at det vender.

”Jeg synes stadig, der er stort potentiale i holdet og gode fremtidsperspektiver. Når vi spiller til vores niveau, så kan vi spille op med alle hold. Men det er for sjældent, vi har ramt niveau i foråret,” fortæller han.

”Vi har spillet os selv i en elendig situation, som ikke er helt forfærdelig endnu, men der skal ikke så meget til, før det kan blive det. Vi bliver ved med at lukke mål ind og lave fejl. Det er en del af udviklingen at lave fejl, men man skal også lære af det.”

Ændringer på vej
Der resterer otte runder i kvalifikationsspillet, og det er langt fra sikkert, at Avarta redder sig endnu en sæson i 2. division, før sidste runde er afviklet. Avartas næste kamp er hjemme mod Vejgaard. Det aalborgensiske mandskab ligger én plads over Avarta – på femtepladsen – og har fire point mere end ”De Grønne”.

”Jeg varsler nogle ændringer til den kamp og fremadrettet – både i start-11’eren og i det spillemæssige udtryk. Der skal ske noget,” slutter Thomas Westh Hansen.

Kampen mellem Avarta og Vejgaard spilles søndag den 12. maj kl. 13.00 på Espelunden Stadion.

 

Forrige Næste

 

Besøgstæller

Besøg siden den: 09-07-2013
Total: 641492
Dagligt: 295

5 online