Den 10-07-2013 kl. 18:23

Historien om Boldklubben Avarta

Selvom nedenstående før har været beskrevet temmelig indgående i Avartas klubblade, så støder man ind i mellem på mennesker der spørger, Avarta, hvad er dog det? eller Hvordan har klubben fundet på det navn?

Se, det ligger sådan at man før i tiden, nærmere bestemt i det 12. århundrede, ikke skelnede mellem Rødovre og Hvidovre . Dengang kaldte man området for Haverthi, Hawerthi eller Hauerthi. Der fandtes også staveformen uden H, og da kaldtes man stedet for eks. Averchi eller Aworthæ

Først i det 14. århundrede begyndte man at tilføje øvre til Rødovre og ydre til Hvidovre, således at man nu kunne finde navnet i så besynderlige former som Awathæ øfræ eller Awartar øfræ.

Senere i det 14. århundrede fandtes former som Aworthæ øfræ og flere varianter med stort set samme udtalemåde.

I det 16. århundrede nærmer man mere den nutidige form, nemlig Owere og i det 17. århundrede viser formen sig omtrent som vi kender den i dag, Røeoufre eller Røeoure

I det 19. århundrede fandt forskere ud af, at de forskellige former kunne føres tilbage til ordet Aword, det betyder som vi alle ved en indhegnet plads ved åen.

En forsker ved navn Marius Andersen har henført navnet til jordsmonsnavnene i en artikel om Københavns Amts Landsbyerne, ifølge den skulle dette betyde brink,brat skråning og Awerthi skulle da være Åbrink.

Avarta er altså lidt mere rettidigt skrevet og kan udtales (hvilket må ses som en fordel) sammenlignet med det ca. 800 år gamle Aworthæ, som vores klubs navn stammer fra.

Om ovenstående holder vand 100 % ved vi ikke, men det er en god historie

 

Find os her

 

Stadion sponsorer

Se turneringstabellen og kampresultater

Se alle Avartas kampe på DBU hjemmeside, klik her: 

Besøgstæller

Besøg siden den: 09-07-2013
Total: 1002466
Dagligt: 263

3 online