Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/avartaelite.dk/public_html/classes/section.class.php on line 625

EN HELT PERFEKT FORÅRSPREMIERE

Der er ganske vist stadig tre måneder til Rødovre Byfest, men for at kompensere for ventetiden havde drengene i grønt i anledning af forårspremieren mod SfB-Oure FA opstillet byens største skydetelt på Tømrermester Jim Jensens Park. For det kunne nærmest ikke tælles på under to hænder, hvor mange store chancer holdet nåede at spille sig frem til i løbet af opgøret, der ganske vist startede med en pæn mulighed til gæsterne, men herefter udviklede sig til en bundsolid og helt fortjent arbejdssejr til Benny Galls tropper.

Blot seks minutter skulle der gå, inden vi havde bragt os foran, da Aleksandar Lazarevic steg til vejrs og stangede et hovedstød ind forbi sydfynboernes keeper. Lazarevic, der senest havde hjemmebane i Espelunden i 2013, var startet glimrende i sine første træningskampe, hvor det var blevet til to scoringer, og det antal kom han også til at matche i dag. Dog måtte han allerførst byde ind med både en stor afbrænder få meter fra mål og sidenhen et brændt straffespark, mens Lasse Fosgaard fra en halvspids vinkel heller ikke formåede at score på returen. Få øjeblikke efter det misbrugte forsøg fra ellevemeterpletten stod Lazarevic til gengæld atter på det rigtige sted, da han kunne sætte foden på et fladt indlæg og dirigere bolden ind til en tomålsføring, som holdt helt til pausen, men som sagtens kunne have været endnu større. Både Lucas Balck og Emil Willer havde nemlig store muligheder for også at komme på måltavlen, men uden held.

Anden halvleg mindede langt hen ad vejen om den første – blandt andet ved at vi fra start lod gæsterne komme til et farligt forsøg, som Thomas Gall i Avarta-buret dog endnu engang tog sig af. Herefter satte vi os igen på spillet og fik broderet os igennem til både skud og indlæg fra begge sider af banen, og når gæsterne en sjælden gang kom tæt på de grønnes mål, diskede Gall enten op med flere pragtredninger, eller så kom henholdsvis Mathias Cordua og Mikkel Berg på tværs med de afgørende aktioner. Undervejs blev der også debut til Emilio Acunto-de Lorenzo, som er kommet til fra Vanløse i vinterpausen, og da vi rundede 94 minutter på dommerens ur, blev der fløjtet af for en fornøjelig 2-0-sejr, som sender os fem point over stregen, som adskiller øverste halvdel fra nederste.

Næste gang, drengene skal i aktion, er lørdag den 23. marts, når vi tager turen til Jylland, hvor IF Lyseng er modstanderen.

BK Avarta - SfB-Oure FA 2-0
1-0, Aleksandar Lazarevic, '6
2-0, Aleksandar Lazarevic, '27

Uforløsende fredagsnederlag i Holbæk

Billedet her er fra de to holds møde tidligere på sæsonen.

Under Holbæk Sportsbys blændende stadionlamper fortsatte vi nærmest, hvor vi slap, da vi senest mødte Holbæk B&I. For det blev nemlig endnu engang marginalernes kamp mellem to hold, der havde særdeles svært ved at låse hinanden op over 90 minutter – denne gang desværre med Holbæk som sejrherre.

Første halvleg sad de grønne på klart det meste af spillet, hvor vi især over kanterne løb stormløb mod hjemmeholdets forsvar. Helt tæt på kom vi dog aldrig, selvom vi ellers forsøgte rigeligt med indlæg både langs jorden og i luften. Omvendt skulle vi langt hen i halvlegen, før Holbæk efter godt og vel en halv time bød ind med en reel trussel mod vores mål, hvor træværket reddede os efter en returbold oven på et hjørne. I det resterende kvarter faldt de to mandskaber ind i mere afventende roller, og pausestillingen var derfor ikke overraskende 0-0.

Efter de to hold havde fået snakket tingene igennem i deres respektive omklædningsrum, var det igen os, der kom bedst fra land. Især vores venstre side var kilde til evig uro for Holbæk-defensiven, men de famøse sidste marginaler udeblev i forsøget på at servere bolden for fødderne af Mathias Thorlacius og Lucas Balck – og senere hen Bajram Huseini og Rasmus Thomsen.

Og så gik det, som det nogle gange går i fodbold. Med små 20 minutter tilbage dumpede endnu en returbold efter et Holbæk-hjørne ned for fødderne af en blåklædt spiller, som fik dirigeret bolden op i nettaget til en 1-0-føring.

Alle sejl blev derfor sat ind for at skaffe en udligning, mens Holbæk fra deres førerposition valgte at trække sig helt ned foran eget felt og samtidig leve på omstillingerne. Som minutterne gik, blev spillet mere og mere hektisk, mens vi ufortrødent fortsatte med at smide indlæg ind mod boksen.

På kampens allersidste chance nåede et hjørnespark helt over til bagerste stolpe, hvor Nicklas Busk Andreasen måtte se sit hovedstød reddet af Holbæks målmand. I samme øjeblik lød slutfløjtet, og vi måtte forlade plænen med et ærgerligt nederlag i bagagen.

Vi ser derfor fremad mod sæsonens sidste to kampe, der begge er på hjemmebane på Tømrermester Jim Jensens Park.
Næste gang er søndag den 12. november, hvor Vejgaard kommer på besøg.

Pointdeling i Slaget om Damhussøen

Regnen havde væltet ned over Espelunden stort set hele søndag morgen og formiddag, inden vi nok engang kunne byde velkommen til Vanløse IF på Tømrermester Jim Jensens Park. Måske hvilede vi imidlertid en smule for meget i værtsrollen til at begynde med, for det var grænsende til déjà-vu, da Vanløse – akkurat som i sæsonåbneren – bragte sig foran, inden vi havde rundet fem minutter på stadionuret. Det skete, efter gæsternes Gustav Nøhr pludselig fandt sig selv fri i venstre side af feltet, hvorfra han kunne sende bolden forbi Thomas Gall i Avarta-målet.

Det fik heldigvis tændt gnisten i Avarta-mandskabet, hvor vi langsomt fik sat os mere og mere på spillet i første halvleg. Især Lucas Balck kom frem til nogle fine muligheder, men de sidste marginaler manglede fortsat. Vi skulle derfor frem til det 25. minut, før det grønne spilovertag gav pote. Det sidste af et par indlægsforsøg blev pludselig forlænget af Rasmus Thomsen og fandt Lucas Balck, der kunne lægge bolden til rette for Dino, som via en Vanløse-fod kunne notere sig for den ganske fortjente udligning.

Med alt helt lige på måltavlen pressede vi kun yderligere på i håbet om at kunne snuppe al initiativet med ind i omklædningsrummet ved pausen, men (endnu) et Lucas Balck-forsøg snert forbi stolpen var det tætteste vi kom på en ny scoring i første halvleg.

Med solen tittende frem bag de mørke oktoberskyer kunne størstedelen af de 325 fremmødte ved starten af anden halvleg sidde og håbe på endnu et déjà-vu – nemlig til den forrygende anden halvleg mod Lyseng for et par runder siden, hvor kedeligt efterårsvejr også blev aflyst af en smule solskin, mens vi scorede to gange. Desværre blev det udeholdet, som sad på det meste efter pausen, og vi blev sjældent rigtig farlige mod Vanløse-målet, hvor indskiftede Mathias Thorlacius stod for vores bedste forsøg, kort efter han var blevet bragt i spil.

Nej, i stedet gjorde et ujævnt underlag det rigtig svært at spille god fodbold i de sidste 45 minutter, mens Vanløse især på omstillinger skabte optræk til scoringer, dog uden for alvor at få testet Thomas Gall. Størst dramatik udspillede sig, da gæsternes Daniel Dara kom slemt til skade i en duel med Mathias Cordua, hvor førstnævnte måtte bæres fra banen.
Vi håber i den forbindelse på alt det bedste for Dara.

Dermed endte det uafgjort i Espelunden, hvilket – set i lyset af kampens udvikling – vel må siges at være et meget fair resultat.
Næste opgør for 3.divisionsmandskabet er til et fredagsopgør den 3. november på udebane i Holbæk.

Ærgerlig uafgjort i Vestjylland

Klokken 07.15 stævnede bussen ud fra parkeringspladsen på Korsdalsvej, da der skulle jagtes tre nye point i det jyske.

Modstanderen i dag var Holstebro, som sejrede med 0-3 i vores seneste indbyrdes opgør, og hvis hjemmebane, Krøyer Park, lørdag eftermiddag bød på både regnvejr samt de sidste rester af weekendens efterårsstorm.
Det fik ikke uventet også indflydelse på banens beskaffenhed, hvor underlaget blev mere og mere knoldet og oprevet, jo længere vi kom ind i opgøret, men hvor der heldigvis også blev indbudt til ganske hæderligt fodboldspil i første halvleg.

Begge hold lod indledningsvist til at ville fremad på banen, og efter det første kvarter hvor både vi og hjemmeholdet fik forsøgt os mod mål, begyndte drengene i grønt så småt at sætte sig på opgøret. Efter 25 minutter fik Mikkel Eslund sendt er særdeles kvalificeret forsøg af sted mod mål, men skuddet sneg sig akkurat forbi den fjerneste stolpe. Fem minutter senere var det så Marco Balck, der stod bag dagens Avarta-scoring, da hans følte indlæg fandt Lasse Fosgaard inde i feltet, hvorefter ’Fos’ med en veltimet inderside for en stund bragte os op på 3.divisions førsteplads.

Resten af halvlegen kom Holstebro bedre med, men ethvert hvidklædt skud- og hovedstødsforsøg blev afværget af Thomas Galls gode indgreb mellem stængerne, og derfor kunne vi gå til pause foran 0-1.

I anden halvleg handlede det først og fremmest om at fortsætte de gode takter, være tro mod taktikken og turde sætte sig fysisk på opgøret. Den stadigt mere medtagede bane gjorde det svært at spille poleret pasningsspil eller sågar bare holde sig på benene, og derfor tyede begge mandskaber til lange, høje bolde, som for Holstebros vedkommende var ved at give pote efter en times spil, men endnu engang fik Gall viftet bolden ud af farezonen.

Med et lille kvarter igen straffede hjemmeholdet os dog på en ærgerlig opspilsfejl, hvor de på den efterfølgende omstilling kunne sende en flad på bold tværs af feltet, hvor Noah Iversen nærmest gled bolden det sidste stykke over stregen.

Udligningen fik os kun til at presse yderligere på i forsøget på at hive sejren med hjem til Rødovre. Men hverken i luften eller på jorden havde vi de sidste marginaler med os, og vi må derfor tage til takke med et enkelt point på en ellers svær udebane – og derudover kan vi stolt konkludere, at vi stadig ikke tabt i Jylland i denne sæson.

Næste gang, drengene skal i aktion, er søndag den 29. oktober, når vi hjemme tager imod Vanløse IF i seneste udgave af slaget om Damhussøen.

Dobbelt-Balck på tavlen, da vi besejrede IF Lyseng

En kraftig østvendt efterårsblæst havde lagt sig over Storkøbenhavn søndag eftermiddag, og mens kongefamilien havde inviteret til fødselsdagstaffel på Christiansborg Slot, var det en helt anden familiefest, der fandt sted små 10 kilometer længere vestpå.
Her var det nemlig Brødrene Balck, der løb med de største hovedroller og overskrifter, da vi på Tømrermester Jim Jensens Park tog en af sæsonens mest overbevisende (og velfortjente) sejre.

2-0 lød slutfacit nemlig på, da vi og dagens modstander fra IF Lyseng kunne gå fra banen efter 90 minutter, hvor vi agerede både kontrollerende og dominerende part i langt størstedelen af kampen.
Indledningsvist bølgede opgøret dog frem og tilbage, hvor Lyseng også fik truet vores mål – først med en afslutning, der akkurat sneg sig forbi fjerneste stolpe, og senere en farlig cutback-aflevering, som heldigvis ikke fandt nogen orangeklædt medspiller.

Herefter satte vi os helt og holdent på affæren; startende med de sidste 25 minutter af første halvleg, hvor vi uden tvivl skulle have bragt os foran. Tættest på var Lucas Balck og Mathias Cordua ad tre omgange oven på et hjørnespark, hvor Lysengs Anders Fæster Jensen sparkede et stort hul i luften, mens de to Avarta-spillere forgæves prøvede at prikke bolden det sidste stykke over stregen – men ak, målløst og uforløst ved pausen.

Mens spillerne søgte tilflugt fra oktoberblæsten i omklædningsrummene, brød solen så småt igennem, hvilket kun syntes at revitalisere hjemmeholdet forud for de sidste 45 minutter. For havde der stået BK Avarta på det mest af spillet inden pausefløjtet, blev det grønne spilovertag kun endnu tydeligere, i takt med at vi tålmodigt kom tættere og tættere på Lyseng-målet.

Cirka halvvejs i anden halvleg kom forløsningen så, da Mikkel Eslund aggressivt genvandt bolden i venstre side og fra kanten af feltet flot fandt Marco Balck, som havde erstattet Mikkel Berg Ottesen i startopstillingen, efter sidstnævnte måtte udgå fra opvarmningen med en skade. Ekstraordinært køligt bevarede Marco overblikket mellem venner og fjender i feltet, tog et kort træk forbi en Lyseng-forsvarer og placerede bolden fornemt ovre i det lange hjørne.

Føringen lod kun til at styrke holdets lyst til at styre opgøret, og vi havde indtil flere optræk til yderligere scoringer – blandt andet ved Sebastian Brodersen, der ramte stolpen (via et par usikre Lyseng-handsker). Det var dog Lucas Balck, der ikke ville lade sin storebror stå alene på måltavlen, som definitivt lukkede kampen, kort før vi gik ind i tillægstiden. Indskiftede Rasmus Thomsen kom flot forbi sin modstander efter en lang bold fra bagkæden, og alene med Lyseng-keeper Anders Plougmann Nagel kunne han med en ganske uselvisk cutback-aflevering finde en endnu mere fri Lucas foran mål – og en simpel indersideafslutning senere havde vi derfor fordoblet føringen, som holdt helt til slutfløjt.

Alt i alt var der i store perioder tale om spil til ét mål, og havde man taget plads ved det gamle pølsesving, skulle man kigge endog rigtig langt efter scoringsmuligheder efter pausen.
Gæsterne fra Lyseng blev simpelthen holdt fuldstændig fra fadet af en velspillende jerndefensiv, som vel sagtens ikke tillod østjyderne et eneste skud på mål i anden halvleg, hvilket resulterede i, at Thomas Gall kunne snuppe sit femte rene bur i løbet af sæsonens første elleve opgør.

Status er derfor, at vi akkurat klemmer os ind i top tre i 3. division, hvor kun tre point adskiller første- og tiendepladsen.
Næste gang vi skal i aktion igen er lørdag den 21. oktober, når turen endnu engang går over Storebælt, hvor vi i Holstebro skal forsøge at revanchere et 3-0-nederlag fra tidligere på sæsonen.

Fire udvisninger i dramatisk uafgjort mod Ishøj

Jo tak - kampen i Ishøj blev en intens omgang med ekstra tænding på, særligt i anden halvleg og efter slutfløjtet.

De første 45 minutter var en jævnbyrdig affære, hvor Ishøj dog kunne have bragt sig foran, hvis ikke det havde været for en superredning af keeper Thomas Gall. Med den ene hånd på, fik han stærkt afværget et drøn af et skud fra hjemmeholdet.

Ishøjs keeper stod det meste af kampen langt udenfor feltet, og det tomme mål nærmest skreg på et langskud fra de grønne. I stedet blev det Ishøj, der kort efter pausen udnyttede loopmuligheden og fik sat bolden køligt ind bag Thomas Gall.

Et par udskiftninger skabte mere dynamik, men det var svært at få bolden helt frem til reelle chancer.
Momentum kom med ca 20 minutter igen, hvor Fos blev hevet ned i et godt fremløb, og Ishøj indkasserede deres første røde kort. Drengene fik mere blod på tanden og få minutter senere bragte Dino balance i regnskabet med et af hans vanligt seje mål.

Da Berg ville hente bolden hurtigt ud af netmaskerne, mistede Ishøjs keeper fatningen og indkasserede gult, kort efter kastede han bolden efter dommeren, og så fløj det andet gule op af lommen, og han måtte også sendes i bad før tid.

De 11 minutters overtid blev ét stort stormløb mod Ishøjs nye mand mellem stængerne. Et skud på overligger og i sidenettet var det tætteste vi kom på en føring, og kampen endte med en pointdeling.

Efter kampen måtte dommeren atter have det røde kort op af lommen.
Bajram og Ishøjs Kutlu røg i clinch og flere kontrollører måtte til for at skabe ro i flokken af spillere, trænere og fans.

Et fredagsdrama i Espelunden

Endelig var de der, de tre point!

Der skulle nemlig 91 minutter til, men så dukkede Lasse Fosgaard ellers højest på et hjørnespark, og gav os både sæsonen første mål og sejr, da vi tog imod Holbæk fredag aften. Forud var gået en kamp, der bølgede frem og tilbage, og som – med rette – kunne være gået begge veje.

I første halvleg sad vi på langt det meste af spillet, hvor vi kæmpede ihærdigt med at få låst den solide Holbæk-defensiv op. Blandt andet kunne man godt have argumenteret for, at vi skulle være tildelt et straffespark efter blot seks minutter, men dommer Morten Helweg Andersens fløjte forblev tavs. Selv uden scoringer efter de første 45 minutter, var det med ganske god optimisme i bagagen, at vi kunne gå til pause.

Da de to mandskaber kom tilbage på banen, blev det imidlertid en mere afventende affære, hvor vi havde sværere ved at få iscenesat chancerne, mens Holbæk i højere grad lukrerede på omstillingerne. Med få minutter tilbage af opgøret var det pludselig gæsterne, der pressede hårdest på – men det rød/grønne forsvarsværk holdt stand, og fik flot afværget et par store Holbæk-chancer mod slutningen.

Og så kom den befriende scoring altså til allersidst; til stor jubel for størstedelen af de 361 fremmødte på Tømrermestr Jim Jensens Park, der råbte næsten lige så højt, da slutfløjtet lød få minutter senere.

Med sejren holder vi trit med de andre hold i 3. division, som mere og mere tegner sig til en række, hvor alle kan slå alle, og hvor der i skrivende stund kun er seks point mellem top og bund.

Næste udfordring for truppen er lørdag den 2. september, hvor vi skal en tur til Sydfyn og møde SfB-Oure FA.

Fældet på dødboldene

Sommeren var for alvor vendt tilbage over Espelunden, da vi endelig kunne slå dørene op for 3. divisionsæsonen 2023/24 på Tømrermester Jim Jensens Park.
Dagens modstander havde taget turen hele vejen fra Holstebro, mens vi – sammenlignet med sidste uges kamp i Vanløse – havde skiftet ud på enkelte positioner i startopstillingen. Alligevel fik man hurtigt deja-vu til sæsonpremieren, da vi efter blot få minutter igen kom bagud efter et hjørnespark.

Heldigvis rystede vi hurtigt scoringen af os og kom ganske godt med i løbet af første halvleg, hvor vi både skabte muligheder med hjælp fra gode kombinationer samt et par farlige indlæg. I den anden ende tog Thomas Gall også godt fra, da han forhindrede gæsterne i at komme yderligere foran på en stor chance, inden begge hold kunne gå til pause med stillingen 0-1.

Ved anden halvlegs begyndelse foretog vi to udskiftninger, da Lasse Fosgaard og Marco Balck begge måtte udgå med skader. Kort efter blev ondt imidlertid til værre, da vi hurtigt måtte indkassere to scoringer, inden vi havde rundet 60 minutter på stadionuret. Først bragte Holstebro sig foran på endnu et hjørnespark, og sidenhen begik vi også et straffespark, som ligeledes blev eksekveret.

Bagud 0-3 trak Holstebro sig længere tilbage på banen, og vi fik mulighederne for at sætte os mere på kampen. Men vi fik dog aldrig for alvor spillet os til de helt store chancer, og andet opgør i divisionerne endte for vores vedkommende desværre som det første.

Heldigvis er sæsonen kun lige gået i gang, og jagten på de første point fortsætter allerede i den kommende weekend. Næste kamp er nemlig lørdag den 19. august, hvor vi skal en tur over Storebælt for at møde Næsby Boldklub.

Avarta siger farvel til Walter

Avarta takker Mads Walter for denne gang.
Vores topscorer med 4 mål i foråret takker af, da klubben og Mads ikke kunne blive helt enige om fremtiden.

Manager Benny Gall udtaler; 'Det har været en fornøjelse at arbejde med Mads. Han har altid ydet sit bedste for klubben, og Mads er en glad og god dreng som har udfyldt sin rolle på holdet til UG'.

Vi ønsker Mads alt det bedste, og hvem ved måske er Mads at finde i Lunden en anden gang.